Oslo Pride tar ny form i 2020
Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020

FAQ om Oslo Pride 2020

Bilde av Hedda Marie Westlin.

Hvorfor kan vi ikke utsette Oslo Pride?

Før vi tok beslutningen om å avlyse i fysisk format vurderte vi alle muligheter, også utsettelse av festivalen. Med mange hensyn å ta, både med tanke på koordinering av hele Oslo og gjennomføring av våre arenaer som er utendørs, blir det for uforutsigbart å skulle flytte festivalen. Oslo Pride er Nordens største Pride-markering, og med 450 000 mennesker til sammen under festivalen blir det rett og slett for stort til at vi enkelt kan flytte rundt på den.

Videre vet vi heller ikke når vi eventuelt kunne flyttet festivalen til, og som mange andre festivaler og arrangement ligger det mange måneder med planlegging bak så store arrangement. Vi har både flere festivalområder og samarbeider tett med mange aktører for gjennomføre festivalen hvert år. Samtidig er vi avhengig av både vær og alle frivillige og ansattes innsats gjennom et helt år for å kunne gjennomføre.

Vi satser likevel på å være tilstede i bybildet med vår digitale festival i 2020!

Kan avlysning av fysisk festival bety slutten på Oslo Pride?

Avlysning av festivalen i fysisk form har store økonomiske konsekvenser for Oslo Pride, i likhet med andre arrangører og kulturaktører. Vi jobber året rundt for å skape gratis festival for 450 000 mennesker.

Vi er heldigvis mer enn en festival: vi er del av en bevegelse, og er glade for det. Når det er sagt har situasjonen store økonomiske konsekvenser for Oslo Pride som organisasjon, og vi er avhengig av støtte og synlighet for å kunne jobbe frem mot en god feiring, digital i 2020 og forhåpentligvis fysisk i 2021. Å måtte kjempe for sin rett til å eksistere har den skeive bevegelsen lang erfaring med.

Les gjerne mer om hvordan du kan bidra i punktet nedenfor.

Hvordan kan jeg bidra?

Oslo Pride trenger støtte både med synlighet og finansiering. Derfor kan du som publikum bidra ved å bruke våre emneknagger #støttpride og #oslopride2020 på sosiale medier, spre kunnskap om oss og andre aktører, melde deg som frivillig, eller kjøpe støtteproduktene på støttpride.no dersom du har mulighet til det.

Du og din bedrift kan være med å vise din støtte til mangfold og likeverd i 2020 gjennom å bli Stolt Oslo Pride Partner. Gå til https://www.oslopride.no/become-partner

Hva skjer med utstillingen til Pride Art?

I år er det 35 år siden den første skeive utstillingen i Norge. I den anledning har vi planlagt en retrospektiv utstilling som fokuserer på våre verdier og historie. Materialet til denne utstillingen vil bidra til en digital gjennomføring av Oslo Pride; det skal markere, inkludere og inspirere kunstnerne og vårt publikum, både nasjonalt og internasjonalt. Vi skal vise at selv om vi ikke får gjennomført en utstilling som vi har blitt vant til, så er Pride Art en stolt og viktig gruppe med en rik historie og en viktig stemme.

Hva skjer med samlinger for frivillige?

Samlinger for frivillige blir i likhet med resten av festivalen gjennomført i digital format. Vi har allerede arrangert Oslo Prides første heldigitale quiz for frivillige, og flere vil det bli! Quizen blir livestreamet på YouTube og svarene kan avgis i Google Forms. Lenkene publiseres i den offisielle gruppen for Oslo Prides frivillige. Vi oppfordrer alle til å danne lag og delta på dette sammen!

Hvordan kan frivillige bidra under Digital Pride?

Ettersom festivalen ikke lenger finner sted i byens gater trenger vi hjelp fra våre frivillige til å synliggjøre festivalen på andre måter. For eksempel kan man som frivillig henge opp flagg, dele bilder av dem og andre Pride-artikler, benytte emneknaggene #støttpride og #oslopride2020, og oppfordre andre til å gjøre det samme.

Digital Pride er nytt for oss, og vi oppdager stadig nye områder hvor vi frivillige kan bidra. Disse er blant annet tilknyttet støttebutikken, våre digitale kanaler, og den digitale plattformen hvor festivalen skal finne sted.