Oslo Pride tar ny form i 2020
Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020

PRIDE Art får Oslo bys kunstnerpris

Publisert 05/04/19

Oslo kommune kunngjorde idag mottakerne av Oslo bys kunstnerpriser for 2018. PRIDE Art er en av disse og vil motta prisen i mai.

Pride Art er Oslo Prides arena for kunstformidling og Norges største og viktigste skeive utstilling. Pride Arts overordnede mål er å bidra positivt til økt forståelse for skeive menneskers liv og virkelighet og holdningsendring gjennom åpenhet og det sterke verktøyet kunst utgjør i kampen mot diskriminering og fordommer.

Om prisen

Oslo bys kunstnerpriser tildeles personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Utdeling av prisene for 2018

Prisene blir utdelt under en lunsj for spesielt inviterte i Oslo rådhus torsdag 2. mai 2019 av ordfører Marianne Borgen og Harald Nissen, leder for kultur- og utdanningskomiteen.

Begrunnelsen

"Pride Art er Oslo Prides arena for kunstformidling og Norges største og viktigste skeive utstilling. Pride Art er en ideell og frivillig kulturgruppe, som siden 2000-tallet har arrangert utstillinger og er et viktig og særegent bidrag til Oslo og landets kulturbilde hvor mangfold, solidaritet og inkludering står sentralt. Pride Art utvider, utforsker, utfordrer og beriker hovedstaden og er en viktig bidragsyter til å skape rom for alle til å leve sitt eget liv. Dette gjør de gjennom åpenhet og det enestående verktøyet kunst utgjør i kampen mot diskriminering og fordommer. Utstillingene gir oss en økt forståelse for skeive menneskers liv og virkelighet og bidrar til holdningsendringer og er viktig for Oslo i arbeidet for å skape en inkluderende, varm og raus by."

Kilde: Oslo kommune