søndag 24. juni 2018

21:00 – 23:00

Pride House: Fusion Reprise: 120 slag i minuttet

Oslo/Fusion viser film i det splitter nye Pride House-teltet under årets Oslo Pride! Ta en pause og få med deg noen av festivalfavorittene fra tidligere år.

120 slag i minuttet
120 battements par minute

Tidlig på 1990-tallet hadde AIDS alle­rede tatt utallige liv på brutalt vis. «Act Up­Paris» ble grunnlagt etter modell fra bevegelsen i USA, og aktivistene i gruppen mobiliserte seg for å bekjempe samfunnet og myndighetenes generelle likegyldighet. Robin Campillos film, som vant Grand Prix, FIPRESCI og Queer Palm­prisene under film­festivalen i Cannes i år, er lagt til denne dramatiske tiden. Vi følger nykommeren Nathans møte med «Act Up­Paris» og hvordan han får sin verden snudd på hodet i møtet med den radikale og militante Sean.

Selv om forholdet mellom Nathan og Sean er hovedfokus i historien blir vi kjent med aktivistene i «Act Up­ Paris» og deres hverdag som preges av en konstant kamp og radikale protester for å bli sett og hørt. Tross de hyppige påminnelsene av død og fortvilelse over epidemien, og uenighet innad i «Act Up», viser filmen også den grunn­leggende solidariteten som ligger til grunn i fellesskapet. Spesielt hvor viktig det er å ikke la fortvilelsen ta overhånd, selv i de mørkeste tider.

Sjanger: Drama

Skuespillere: Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz

Regi: Robin Campillo

Nasjonalitet: Frankrike

Språk: fransk

Lengde: 2 t. 23 min.

Produksjonsår: 2017

Distribusjon: Arthaus

 

Detaljer

Arrangør: Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival

Sted: Pride House teltet - Kim Friele

Klokkeslett: 21:00 - 23:00

Pris: Gratis

Aldersgrense: 18

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: nei

Meld deg på facebook eventet her