tirsdag 26. juni 2018

21:00 – 23:00

Pride House: Fusion Reprise: Weekend

Oslo/Fusion viser film i det splitter nye Pride House-teltet under årets Oslo Pride! Ta en pause og få med deg noen av festivalfavorittene fra tidligere år.

Weekend:

Russell er en ung, sky gutt som lever et rolig liv i en grå by i England. En fredags kveld treffer han Glen på et utested og de går hjem sammen. Glen er på mange måter Russells rake motsetning, men denne one-night standen er starten på en helg hvor de to forsiktig nærmer seg hverandre. Det er en perfekt begynnelse på noe mer, men så forteller Glen at han snart skal reise bort i to år og denne helga er sannsynligvis all tid de to får sammen.

Regissør Andrew Haigh ønsket å lage en ærlig, intim og autentisk kjærlighetshistorie. WEEKEND er en tilsynelatende enkel film om to unge menneskers møte og kan sammenlignes med BEFORE SUNRISE/SUNSET-filmene. Det er sjelden man ser gryende forelskelse og tiltrekning så godt spilt som her. Kjemien mellom de to skuespillerne er i en klasse for seg og gjør dette til en fryd å se på. Det spiller liten rolle at dette handler om møtet mellom to menn. Det er en universell fortelling om identitet, kjærlighet, sex og det å være et helt menneske.

Filmen har blitt hyllet av kritikerne og vunnet festivalpriser over hele verden. På Skeive filmer 2011 vant filmen både publikumsprisen og prisen for beste film.

Dette er den andre spillefilmen til regissør Andrew Haigh. Før dette jobbet han i flere år som klipper på filmer som Ridley Scotts GLADIATOREN, BLACK HAWN DOWN og Harmony Korines MISTER LONELY. Han står bak en rekke kortfilmer og debuterte som spillefilmregissør i 2009 med mikrobudsjett-filmen GREEK PETE.

Regi: Andrew Haigh
Skuespillere: Tom Cullen, Chris New, Jonathan Race, Laura Freeman, Jonathan Wright, Loretto Murray
Sjanger: Drama / Romantikk
Nasjonalitet: England
Språk: Engelsk
Lengde: 1 t. 36 min.

 

Detaljer

Arrangør: Oslo/Fusion Internasjonale Filmfestival

Sted: Pride House teltet - Kim Friele

Klokkeslett: 21:00 - 23:00

Pris: Gratis

Aldersgrense: Fri aldersgrense

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: nei

Meld deg på facebook eventet her