søndag 24. juni 2018

15:00 – 16:30

Pride House: Regnbuefamiliers FAMILIEBIBLIOTEK – kom og snakk med oss!

Velkommen til Regnbuefamiliers familiebibliotek!

I familiebiblioteket møter du mennesker fra mange typer skeive familier. Sett deg ned med oss for en prat – still alle de spørsmålene du har på hjerte Under kan du lese litt om menneskene kan du møte og snakke med på familiebiblioteket søndag 24. juni kl. 15-16:30, på Pride house (kafescenen).

I tillegg til menneskene (under) stiller også FRI med en jurist som besvarer alle dine spørsmål her.

Har du mindre barn, er det ikke noe problem å ta dem med. Vi har tegnesaker og duplo.

Spør oss om alt du måtte ha på hjertet om det å være regnbuefamilie. Vi svarer så godt vi kan!

Vi heter Eivind og Yngve. Vi har to små gutter sammen. Barna har kommet til verden med hjelp av en surrogat i USA.  Eivind er biologisk pappa til en av guttene, mens Yngve er biologisk pappa til den andre. Småbarnlivet er travelt med to pappaer i full jobb. Men det er vel slik småbarnspappalivet er. Vi har nær familie som hjelper litt til når det trengs.

Jeg heter Anette Mari, er 20 år og har to flotte mammaer, en lillebror og en lillesøster. Jeg har også en biologisk pappa, men har ikke kontakt med han av eget ønske. Lillebror og jeg har samme pappa, mens jeg var heldig å få en lillesøster da mamma giftet seg med hun som er stemammaen min nå. Fra jeg var liten og til i dag er jeg stolt av å ha en lesbisk mamma og en stemamma, selv om vi ikke kjente til andre regnbuefamilier da vi var mindre.

Jeg heter Jan Inge, er 19 år. Har vokst opp med to mødre og en storesøster. Jeg har nå blitt storebror til en lillesøster. Vet jeg har en biologisk far, men han ønsker ikke kontakt. Da jeg vokste opp kjente vi ingen andre regnbuefamilier. Jeg har alltid hatt god kontakt med mammas familie.

 

Jeg heter Linda, er 39 år. Biologisk mor til Anette 21 år og Jan Inge 19 år med en mann. Medmor til Linnea på 1 år. Far til de to store ungdommene har etter eget ønske ikke beholdt kontakt med de store barna fra de var små og i barnehagealder. De er vokst opp med to mammaer og i ett miljø der de ikke kjente andre regnbuebarn. Har fått den fantastiske opplevelsen å få være på den andre siden å bli mamma uten å selv bære frem barnet og kjenne på både redsel og sterke flotte følelser.

 

Jeg heter Gunhild og er 38 år. Jeg er en ønsket tante og selv ser jeg på meg som ei kjempeheldig bonustante. Jeg er venninne med mor og mor og ble tatt imot som en i deres familie og jeg har fått tatt del i bryllup og i prosessen om å få et etterlengtet barn som nå er snart 2 år. Tante er jeg til de store barna på 18 og 20 år også. Det er fint å være en del av en regnbuefamilie.

Jeg heter Lena, er 33 år og er alenemor til dattera mi.  Jeg føler ofte at mor er et ganske tungt ord, det setter så veldig store krav på hvordan og hvem man skal være. Noen ganger tenker jeg at det er ett for stort ord til å leve opp til. Barnefaren og alle andre i (biologiske) familien vår bor i utlandet, derfor er det veldig «oss to» på en måte. Livet til foreldrene mine har vært så annerledes at det er vanskelig å vite hvordan man skal fylle foreldrerolle fordi man ikke har noe å rette seg etter. Samtidig består familien vår av så mange, både her i Norge og i mange andre land, det er både venner og slekt som er oss nær og som spiller viktige roller i vårt liv. Jeg ser ofte på dem og på de mange forskjellige måter de lever på når jeg tenker på hva jeg ønsker for meg og dattera mi. Da blir jeg rolig, fordi selv om jeg ikke vet hvordan man egentlig gjør det «riktig» – å være mor, så ser jeg jo at det finnes så mange muligheter for å ikke gjør det helt dårlig. Og det er bra å vite at det er mange som elsker oss og bryr seg, fordi da kan man dele litt av ansvaret for at det forhåpentlig går bra til slutt. Min datter er 7 år.->

Jeg heter Christine Marie Jentoft, er 30 år og bor i Sandvika med min datter Aurora (7) og min samboer Ina, som er Auroras stemor. Jeg ble tildelt kjønnet mann ved fødsel og stod frem offentlig som kvinne en stund etter min datter ble født. Siden har jeg vært aktiv for skeives rettigheter, vært en del i media og er ellers opptatt som frisør og mor.

Jeg heter Mona, jeg er 53 år og er sosial mamma til to jenter på 18 og 20 år. Barnas biologiske mor og jeg gikk fra hverandre da yngstemann var 1 år, men vi bodde sammen alle fire, i 16 år etter bruddet. Pappaene bor et annet sted, men har hele tiden hatt mye samvær med jentene. Vi har god kontakt alle fire foreldre og jentene. Vi var ganske tidlig ute med å bli en skeiv familie og vi har god erfaring med å få en skeiv familie til å fungere godt syns jeg.

Jeg heter Sara, er 18 år og bor i Oslo. Jeg har slitt meg gjennom all oppmerksomheten fra alle de helt fantastiske fire foreldrene mine, hehe. Jeg er vokst opp med to pappaer, to mammaer og en storesøster. I oppveksten min har vi hatt mye kontakt med andre regnbuefamilier, og jeg har opplevd familien min som helt ordinær og vanlig. Jeg har opplevd og blitt interessert i mange forskjellige ting, fordi jeg har fire foreldre som har ganske ulike interesser og bakgrunner.

Jeg heter Mette, er biologisk mor til to jenter på 18 og 20 år, laget sammen med to homofile menn og en til lesbisk dame. Jeg er veldig fornøyd med måten vi har fått barn på, og tenker at barna mine har profitert av å ha fire faste voksne i livet sitt. Samtidig skal man tenke seg godt om før man lager barn, uansett om man er to, fire eller seks, men utfordringer kan jo også bli flere dess flere foreldre man er. Hvem bestemmer? Hva skjer ved samlivsbrudd?

Vi er Ketil og Jean Yves. Vi er pappaer til to jenter på 18 og 20 år. Jentene har to mammaer og to pappaer. Vi bor sammen og mens mammaene bor hver for seg. Ketil er biologisk pappa mens Jean-Yves er sosial pappa eller medpappa. Vi er en familie på seks personer som har god kontakt til både hverdags og fest.

Vi er Kristian og Kine. Vi har to gutter sammen og er en god og skeiv liten familie. Guttene bor hos begge to. Vi har flyttet så vi bor i nærheten av hverandre, vi er fleksible og hjelper hverandre når det trengs.

Jeg heter Jan og er pappa til en liten jente på ett år. Vi bor midt i Oslo. Jeg har fått datteren min med hjelp av en surrogat fra USA. Jeg er alenepappa og med en liten aktiv jente er det er et travelt liv som selvstendig næringsdrivende, men med god hjelp fra nær familie går dette fint. Vi har ikke så mange kjente fra regnbuefamilier.

Jeg heter Olav og er rykende fersk småbarnspappa til en liten jente som er 6 mnd gammel. Jeg valgte å få barn med en heterofil venninne. Vi skal dele relativt litt på omsorgen, men nå som hun er liten, er mye av samværet sammen med mor, Når datteren vår blir rundt året blir det mer samvær mer hver for oss, men vi skal samarbeide tett og tilbringe mye tid sammen uansett. Vi bor like ved hverandre på Grünerløkka.

Vi er Theodor, Grazia og Hedda en italo-norsk familie. Theodor Yoda (som han kaller seg selv) er 4 år gammel og kan absolutt alt om Star Wars. Jeg er 40 år gammel og driver med kjønnsforskning og språk og Hedda er 38 og er operasanger. Hedda er biologisk mor til Theodor og jeg er verdens heldigste medmor. Forskjellen mellom det biologiske og ikke-biologiske har ingenting å si når det kommer til det vi er for hverandre.

Detaljer

Arrangør: Regnbuefamilier | Fri Oslo og Akershus

Sted: Pridehouse: Kaféscenen.

Klokkeslett: 15:00 - 16:30

Pris: Gratis

Aldersgrense: Fri aldersgrense

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: ja

Meld deg på facebook eventet her