søndag 24. juni 2018

16:00 – 17:30

Pride House: Foredrag om skeiv dans

Dansekunstner og skribent Ann-Christin Kongsness viser en rekke videoklipp med ulike typer dans og stiller spørsmålet: På hvilken måte kan dette kalles skeiv dans? Uttrykkene beveger seg gjennom ulike strategier knyttet til iscenesettelse av kjønnsuttrykk, seksualitet, kropp og identitet, vekk fra det normative. Eksemplene vi skal se nærmere på strekker seg fra klassisk ballett til postmoderne dans og voguing.

Skeiv dansekunst – en samtalerekke er seks samtaler og et foredrag med dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet i sine kunstnerskap. Med et mangfold av strategier, tilnærminger og holdninger, leker de med forventninger rundt identitet generelt, i opposisjon til det normative. Ut i fra egne erfaringer forteller de om hvordan det personlige og emosjonelle får konsekvenser for og nærer det kunstneriske arbeidet.

Ann-Christin Kongsness og Marte Sterud fungerer som initiativtagere, arrangører og ordstyrere. De har arbeidet sammen siden 2011 med dans og koreografi i det frie feltet og jobber med å koble språk og teori opp i mot egen kunstpraksis.

For informasjon om hele rekka: www.skeivdansekunst.no

Fotokreditering (f.v): Karina Rønning, André Wulf, Chrisander Brun, Åse Bengtsson Helin, Erik Berg, Joris Jan Boos, Sofia Runarsdotter, Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Sveinn Fannar Johannson.

Detaljer

Arrangør: Sterud/Kongsness

Sted: Pride på Youngstorget - Kim Friele-salen

Klokkeslett: 16:00 - 17:30

Pris: Gratis

Aldersgrense: Fri aldersgrense

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: nei

Meld deg på facebook eventet her