søndag 24. juni 2018

17:45 – 18:30

Pride House: Skeive kunstnerskap

Karstein, Steffi og Ulf har tre lange og innholdsrike kunstnerskap bak seg, som både utøvere og koreografer. Ulf Nilseng startet dansekompaniet Toyboys sammen med Terje Tjøme Mossige i 2002 med en gjennomgående tematisering av utenforskap og annerledeshet knyttet til homofil identitet, Steffi Lund har fordypet seg i soloformatet, ofte med eksplisitt lesbisk tematikk, og Karstein Solli var med i prosjektet Menn danser på 90-tallet og har laget en rekke forestillinger for barn og unge. Dansekunstner Marte Sterud vil lede samtalen.

Skeiv dansekunst – en samtalerekke er seks samtaler og et foredrag med dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet i sine kunstnerskap. Med et mangfold av strategier, tilnærminger og holdninger, leker de med forventninger rundt identitet generelt, i opposisjon til det normative. Ut i fra egne erfaringer forteller de om hvordan det personlige og emosjonelle får konsekvenser for og nærer det kunstneriske arbeidet.

Ann-Christin Kongsness og Marte Sterud fungerer som initiativtagere, arrangører og ordstyrere. De har arbeidet sammen siden 2011 med dans og koreografi i det frie feltet og jobber med å koble språk og teori opp i mot egen kunstpraksis.

For informasjon om hele rekka: www.skeivdansekunst.no

Fotokreditering (f.v): Karina Rønning, André Wulf, Chrisander Brun, Åse Bengtsson Helin, Erik Berg, Joris Jan Boos, Sofia Runarsdotter, Elisabeth Kjeldahl Nilsson, Sveinn Fannar Johannson.

Detaljer

Arrangør: Sterud/Kongsness

Sted: Pride på Youngstorget - Kafescenen

Klokkeslett: 17:45 - 18:30

Pris: Gratis

Aldersgrense: Fri aldersgrense

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: nei

Meld deg på facebook eventet her