lørdag 23. juni 2018

15:00 – 16:30

Pride House: SVs LHBT-nettverk – Homonasjonalisme i Norge og Europa

Hva er egentlig homonasjonalisme? Og hvordan utspiller det seg?

De siste årene har vi sett en stor fremvekst av høyrepopulistiske partier som får fotfeste i Europa, samtidig som vi ser at de samme partiene bruker LHBT-rettigheter til å posisjonere seg mot «de andre» – migranter, flyktninger og muslimer.

SV sitt LHBT-nettverk inviterer til en innledning om homonasjonalisme ved Stine Bang Svendsen, professor ved lærerutdanninga ved NTNU. Innledningen blir etterfulgt av en samtale om hvordan homonasjonalisme utspiller seg. Med oss har vi dyktige paneldeltakere.

Panelet består av:
Stine Bang Svendsen, professor ved lærerutdanninga ved NTNU
Mohamed Abdi (f. 1986) er spaltist og skribent. Han har skrevet om integrering, likestilling og religion i blant annet Samora, Vinduet og Morgenbladet.
Sindre Bangstad, Sosialantropolog og forsker II ved KIFO (Institutt for Kirke, Religion – og Livssynsforskning) i Oslo. Han har bakgrunn fra etnografiske studier av muslimer i Cape Town i Sør-Afrika og i Oslo, og har bla. Publisert «Sekularismens ansikter» (2009), «Anders Breivik and The Rise of Islamophobia» (2004), «Hva er rasisme» (med Cora A. Døving, 2015) og «Anthropology Of Our Times» (2017)

Detaljer

Arrangør: SVs LHBT-nettverk

Sted: Pride House - Marsha P. Johnsen-salen

Klokkeslett: 15:00 - 16:30

Pris: Gratis

Aldersgrense: Fri aldersgrense

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: ja

Meld deg på facebook eventet her