lørdag 23. juni 2018

13:00 – 14:00

Pride House: Vi er din familie – åpningsdebatt!

Kjernefamilien hadde sin storhetstid på femtitallet, men fortsatt styres livene våre av normer og forventninger knyttet til ideen om et bestemt liv organisert etter kjernefamiliens idealer. Men er egentlig kjernefamilien død?

Etter hvert som rettigheter og teknologi har utviklet seg har forventningene til oss og våre familier også endret seg. Men hvordan henger politikken med i utviklingen. Har staten et ansvar for at ufrivillig barnløse skal kunne få barn? Hvordan kan politikerne legge til rette for familier utenfor normen? Hvorfor er familieinnvandring i dag styrt av et heteronormativt syn på familien? Hvilke hinder finnes for skeive familier i lovverket og politikken i dag? Og hvorfor er de politiske familiespørsmålene så vanskelige å diskutere?

Debatt tar tak i noen av de store familiepolitiske spørsmålene når Tuva Moflag (AP), Grunde Kreken Almeland (V), Heidi Nordby Lunde (H) og Kirsti Bergstø (SV) med flere møtes til debatt!

Debatten ledes av Marie Simonsen.

Gjennom årets Pride og temaet Familie ønsker vi å utforske, utfordre og utvide familiebegrepet. Dette er den tredje debatten med temaet familie i FRIs debattrekke Skeiv debatt.

Detaljer

Arrangør: FRI

Sted: Marsha P. Johnson-salen på Youngstorget

Klokkeslett: 13:00 - 14:00

Pris: Gratis

Aldersgrense: Fri aldersgrense

Tegnspråktolket: nei

Universell utforming: ja

Meld deg på facebook eventet her