Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020
tirsdag 18. juni 2019
13:00 - 14:00

ORGELKONSERT

arrangementsbilde

Kantor Stein Skøyeneie inviterer til ukentlige orgelkonserter i Sagene kirke. Kirken som åpnet dørene for den første solidaritetsgudstjenesten.

Tirsdag 18. juni er konserttirsdagen under Oslo Pride 2019. Og en regnbuekantor i en regnbuekatedral lar ikke det passere. Regnbueflagget skal pryde Sagene kirke denne uka. Det opprinnelige flagget hadde åtte striper, regnbuens sju pluss rosa. Men i dag har det kun seks; rødt, oransje, gult, grønt, blått og lilla. Rosa som fargesymbol i denne sammenhengen har en mørk bakgrunn. I de tyske konsentrasjonsleirene ble homoseksuelle markert med en rosa trekant for å identifiseres. Rosa er også en showfarge, så når pridefestivalen skal blomstre får den gjerne også et rosa uttrykk.

Med vår egen Mr. Sagene, Jørgen Foss, som programleder blir det en regnbuefestkonsert denne formiddagen. Ragtime for orgel åpner ballet. Så blir det Bachs toccata og fuge i d-moll etterfulgt av Hesses variasjoner over «God save the King» (eller Queen...) Deretter Bourgois brudemarsj i alle mulige skeive taktarter. Skøyeneie vil også minnes sin avdøde kollega regnbuekantor Hans Olav Lien med å spille fra hans Tre folketoner fra Ullsfjord. Tilslutt blir det festmusikk av Mons Leidvin Takle, et musikalsk fyrverkeri for orgel.

Kle deg gjerne med et rosa innslag, hvis du vil, men mest av alt: kom. Ta del i den rosa orgelfesten. Konserten og arrangementet er gratis. Vel møtt.

Detaljer

Arrangør: Sagene menighet
Sted: Sagene kirke, Dannevigsveien 17
Tidspunkt: 13:00 - 14:00
Pris: Gratis
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Tegnspråktolket: Nei
Rullestolvennlig: Nei
Lenke til arrangement: https://nb-no.facebook.com/kirkenpaapride/