Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020
søndag 16. juni 2019
19:00 - 20:00

Hvem bestemmer skeiv historie?

arrangementsbilde

Fokus for årets Oslo Pride er "Historie" og bakteppet er 50 årsmarkeringen av Stone Wall opprøret. Slik den skeive historien blir husket er et resultat av maktkamp der normative historier er blitt rådende. Dette har ledet til at grupper som bifile, transpersoner, sexarbeidere og lær- og fetisjmiljøer ofte er blitt underkommunisert. Grupper som ikke blir snakket om opplever seg usynliggjort og annerledesgjort, som kan bidra til skam og til redusert psykisk og fysisk helse.

Gruppene som ikke snakkes om taper også rettighetskamper. Polyamorøse, sexarbeidere, og lær- og fetisj-personer er ikke inkludert i diskrimineringsvern. Sexarbeidere har ikke rett på erstatning for tapt arbeidsfortjeneste (etter for eksempel voldtekt) og fremdeles gis det strafferabatt for voldtekt av sexarbeidere.

Sexarbeidernes interesseorganisasjon (PION), PolyNorge og SLM Oslo inviterer til debatt om hvem som bestemmer den skeive historien: Hva er konsekvensene av at enkelte grupper skvises ut i en normativ historiegjenfortelling? Hvordan kan vi få til en mer inkluderende gjenfortelling av den skeive historien?

Panel:
Lynn Myrdal, PolyNorge
Marius Hofseth, president Scandinavian Leather Men Oslo
Reidar Deadswan Engesbak, journalist i det skeive magasine BLIKK.
Astrid Renland, Sexarbeidernes interesseorganisasjon, PION
Bassel Hatoum, Skeiv Verden

Ordstyrer: Andrés Lekanger, PION.

Detaljer

Arrangør: PION, SMIL, SLM og PolyNorge
Sted: Pride House, Youngstorget (Henki-Hauge-Karlsen-salen)
Tidspunkt: 19:00 - 20:00
Pris: Gratis
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Tegnspråktolket: Ja
Rullestolvennlig: Ja
Lenke til arrangement: https://www.facebook.com/events/597878944040811/