Oslo Pride tar ny form i 2020
Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020
søndag 16. juni 2019
18:20 - 19:40

Sofasamtale og generasjonsprat mellom klassiskerne og de som kom etter

arrangementsbilde

Klassikerne som gikk foran og som inngår i enhver skeiv dannelse møter forfatterne som har kommet etter. Moderator for samtalen er Geir Bie. Vi serverer velkomstdrinker!

Gerd Brantenberg

Debuterte i 1973 med Opp alle jordens homofile etterfulgt av i 1977 av Egalias døtre og St-Croix-trilogien. Hun er en fremstående aktivist og vært sentral innen en rekke bevegelser. Hun var med å stifte Lesbisk Bevegelse i København (1974) og Oslo (1975).

Gudmund Vindland

Mest kjent for sin debutroman (1979), Villskudd, som blant annet handler om hans forhold til forfatteren Jens Bjørneboe, og oppfølgeren Stjerneskudd. Den blir av mange homofile nevnt som en viktig inspirasjon til å stå frem med sin legning. Han gir oss en tyvtitt fra sitt ferskeste manus, som kommer ut i 2020.

Noman Mubashir

Kjent som TV-journalist og programleder, har utgitt 4 bøker og bidro i 2018 til Kjære bror, en antologi om mannsrollen i krise, og kom nylig ut av skapet offentlig etter mange år som forbilde. Et spennende perspektiv med sin bakgrunn som muslim og hans arbeid for skeive muslimer med minoritetsbakgrunn.

Vikram Kolmannskog

Indisk-norsk psykoterapeut og forfatter: han er redaktør og en av grunnleggerne av det skeive forlaget Mohini Books. Vikram har førpremiære på sin siste bok, Lord of the Senses som han fremfører som en interaktiv performance.

Martine Johansen

Forfatter og SLAM!poet, styremedlem i SLAM!kollektivet og redaktør i det skeive kulturtidsskriftet MELK, som i 2018 ekspanderer med et skeivt bokforlag kalt littMELK.

Tarald Stein

Forfatter og transmann. Han er en viktig stemme i den norske trans-aktivismen og er pioner i å sette transtematikk på agendaen i norsk litteratur. Med sine novelle- og diktsamlinger kom han med første skjønnlitterære skildringene av transtematikk på norsk.

Detaljer

Arrangør: Pride Art/Pride House
Sted: Pride House, Youngstorget (Sylvia-Rivera-salen)
Tidspunkt: 18:20 - 19:40
Pris: Gratis
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Tegnspråktolket: Ja
Rullestolvennlig: Ja