Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020
fredag 21. juni 2019
15:30 - 16:45

Utfordringer for poly i et mononormativt samfunn med mononormative lover og tradisjoner

arrangementsbilde

Dersom man ønsker å være poly, så er det vel bare å være det? Det er jo ingen som har noe med hvordan folk lever sine liv, eller er det det?

Dersom man har evnen, og ønsker å ha flere kjærester, partnere, intimvenner, utover det som ofte blir beskrevet som “åpne forhold” eller “fucking good friends” og lignende - altså å etablere relasjoner som innebærer blant annet det å etablere bo, stifte familie - så er det ikke helt så enkelt som man skulle tro.

Vi har en ekteskapslovgivning som er bygget på et mononormativt prinsipp, og begrensninger på samboerkontrakter, som ikke er forenelig med relasjoner mellom mer enn to. I tillegg forteller populærkulturen oss at "den rette" finnes for alle, og at man skal undertrykke følelser for andre om man er i en relasjon, for ikke å nevne prinsene og prinsessene fra eventyrene.

Det er også samfunnsdebatanter som argumenterer sterkt mot relasjonsmangfold, gjerne med et religiøst tilsnitt, der man svartmaler relasjonsmangfold som polygami - en vederstyggelighet fra andre land, eller tar til orde for at relasjonsmangfold vil føre til at mange menn vil gå kjæresteløse.

Å stå frem som poly kan for mange være svært problematisk, fordi hverken lovverk, kultur eller samfunnet rundt har etablerte strukturer for relasjonsmangfold.

Detaljer

Arrangør: PolyNorge
Sted: Pride House, Youngstorget (Hilde-Hammer-salen)
Tidspunkt: 15:30 - 16:45
Pris: Gratis
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Tegnspråktolket: Ja
Rullestolvennlig: Ja