Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020
fredag 21. juni 2019
20:00 - 21:20

Men hold kjeft da, Henriksen!

arrangementsbilde

I mai 2018 kom boken Men hold kjeft da, Henriksen ut. En måned senere hadde forestillingen med samme tittel premiere ved Nordland Teater, en premiere som fikk kritikerne til å hente fram de store superlativene.

I forestillingen møter vi den sårbare åpne og fortellende Sven Henriksen, som tar oss gjennom en vond barndom i et strengt kristent miljø, som sønn av en av lederne i Jehovas vitner. Når han oppdager at han er homofil, blir han utstøtt av menigheten, mister familie, venner og nettverk.

Vi følger Henriksens reise i norsk teater, rus og voksenliv, men også den skarpe og tydelige stemmen han har markert seg som i den offentlige debatten de siste tiårene. Tekstene veves sammen av sanger av Tom Waits, Leonard Cohen m. fl.

Sven Henriksen er skuespiller, sanger, dramatiker og samfunnsdebattant. Han har tidligere oversatt og spilt inn sanger av Tom Waits, og tolket Leonard Cohen. Han har vært aktiv i homokampen siden 1970-tallet og deltatt i en rekke debatter under PRIDE i Oslo og i Nord-Norge.

Forestillingen Men hold kjeft da, Henriksen! er en del av pop-up-festivalen Pride på national. Det selges dagspass til festivalen, som koster 200 per dag. Med dagspass får du fri entré på forestillingen og alle andre arrangementer fredag 21. juni.

Av og med Sven Henriksen. Piano: Thor-Erik Fjellvang. Lyddesign: Sissel Brean.

Detaljer

Arrangør: Nationaltheatret/ Pride på National
Sted: Nationaltheatret, Johanne Dybwads plass 1
Tidspunkt: 20:00 - 21:20
Pris: 200 (Dagspass 21/06)
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Tegnspråktolket: Nei
Rullestolvennlig: Nei
Lenke til billettsalg: https://www.nationaltheatret.no/forestillinger/pride-pa-national/
Lenke til arrangement: https://www.nationaltheatret.no/forestillinger/pride-pa-national/men-hold-kjeft-da-henriksen/