Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020
torsdag 20. juni 2019
17:30 - 19:00

Historier om kjønn i bevegelse

arrangementsbilde

Selvforståelser, narrativer, diagnoser, behandling. Vi skal få høre tre historiefortellinger som tar for seg ulike tidsepoker og ulike perspektiver i den faglige forståelsen av kjønnsmangfold.

ESBEN ESTHER P. BENESTAD er lege og professor i sexologi ved Universitetet i Agder, og vil fortelle om KJØNNSBEKREFTENDE BEHANDLING I NORGE FRA 1960 TIL I DAG. Hvor og hvordan startet det? Hvem var Bertholt Grünfeldt, og hva var hans bidrag i historien? Vi får også høre hva Benestad og Grünfeldt fant ut i en stor spørreundersøkelse om kjønnsidentitet på 1980-tallet.

SILJE-HÅVARD BOLSTAD er psykologspesialist og sexolog ved Helsestasjon for kjønn og seksualitet, og vil fortelle om SKEIVE DIAGNOSER – EN KRITISK HISTORIEFORTELLING. Hvordan ble kjønnsmangfold en diagnose? Hvorfor sto det feilaktig oppført som en psykisk lidelse i 50 år? Vi skal se hvordan den vitenskapelige definisjonen på sykdom og friskhet påvirkes av både samfunnsutviklingen, politikk og skeiv aktivisme.

MARIE-LOUISE HOLM har en ph.d. i kjønnsforskning fra Linköping Universitet, og vil fortelle om den første store vitenskapelige studien av KJØNNSBEKREFTENDE BEHANDLING FRA 1900 TIL 1960. Hvordan var det mulig for noen personer å gjennomgå en medisinsk og juridisk transisjon, før diagnoser for transseksualisme og interkjønn eksisterte? Vi får også høre om hvordan transpersoner og interkjønnede personer forsto seg selv og sin situasjon i denne tidsepoken.

Detaljer

Arrangør: Psykologfaglig nettverk for seksualitets- og kjønnsmangfold i Norsk Psykologforening
Sted: Pride House, Youngstorget (Hilde-Hammer-salen)
Tidspunkt: 17:30 - 19:00
Pris: Gratis
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Tegnspråktolket: Ja
Rullestolvennlig: Ja