Pride-låt

Er du årets nasjonale Pride-artist? Er du en låtskriverspire og vil skrive en Pride-låt? Eller har du kanskje en suksesslåt liggende klar allerede?

Pride-utvalget i FRI kårer årlig en nasjonal Pride-låt. Har du et band eller selv ønsker å delta og sende inn bidrag er det visse kriterier som må fylles.

Slik går du frem for å melde inn din Pride-låt:

1. Låtens lydfil må sendes i formatene wav eller mp3 til [email protected] innen 15. mars 2018, og bør ikke overskride 4 minutter. Det er også ønskelig at sangtekst legges ved.

2. Vi ønsker at du/dere skriver litt om hva låten omhandler, og hvem som har bidratt og medvirket (produsent, låtskriver, musikere etc.)

3. Vi ønsker først og fremst låter som er skrevet for anledningen, selv om dette ikke er et absolutt krav. Låten trenger ikke å være 100% ferdig, men artisten må belage seg på at den må ferdigstilles i god tid før Pride. Eventuelle kostnader dette medfører må dekkes av vinner-honoraret på 15.000.

4. Teksten bør gjenspeile årets Pride-tema som er “familie”. Temaet kan tolkes på flere måter og kan eksempelvis bety både den familien man er oppvokst med, og den familien man velger selv.

5. Låten bør være fengende og skape stemning og det er en fordel om melodien er lett å synge med på. Det er tross alt en feiring.

Juryen som kårer årets Pride-låt består av av musiker Ida Iki fra bandet Biru Baby, manager for klubbkonseptet Det Gode Selskab, Terje Dybdahl, dj, journalist og nettredaktør i Blikk, Reidar Engesbak, trompetist i Beglomeg og medlem av Oslo Prides kulturkomité Ingrid Frivold, og fjorårets vinnere Sheila Simmenes og Stian Mikkelsen fra Sam & Sky.

Vinneren annonseres 12. april 2018 og får mulighet til å fremføre pride-låten på Pride-festivaler over hele Norge. Send inn ditt bidrag til [email protected]

“Det har vært et helt fantastisk fett år. Å høre låten i Pride-paradene rundt om i landet er ubeskrivelig nydelig. I tillegg har vi spilt rundt på de forskjellige markeringene, danset i folkemengder fulle av glitter, og fått tilbringe sommeren sammen noen av de festeste menneskene vi har møtt.” – Sheila Simmenes fra Sam & Sky, artisten bak Pride-låta i 2017, «Skammens Diskotek».