Pride Parade


Pride Parade er det store høydepunktet under Oslo Pride og er etter 17. mai-toget, det mest synlige arrangementet i Oslo i løpet av året. Bli med og vis frem mangfoldet!

Etter ni dager og nesten 200 ulike arrangementer i hele Oslo under Oslo Pride, samlet paraden i 2017 40.000 deltakere og 200.000 feststemte tilskuere. I år er paraden på lørdag 30. juni. Den starter klokken 13.00 på Grønland i Oslo og avsluttes i Pride Park et par timer senere. Alle er velkommen, både til å gå i paraden og til å se på.

Paraden er både fest og moro, solidaritet med alle de som ikke kan gå og en politisk markering av mangfoldet av kjønnsuttrykk, seksualitet, identitet og legninger som Oslo Pride representerer. Den består av frivillige bidrag med musikk, kostymer, engasjement og kjærlighet. I paraden skal alle føle seg velkommen, trygge og del av en familie som støtter hverandre.

Se paradereglementet her.

For spørsmål kontakt paradeansvarlig, Gry Anh Holme på [email protected].

Soneoversikt: 

Rød sone:
Høyre side i paraderetning nr 1-16.
Venstre side I paraderetning nr 49-56
Gul sone:
Høyre side i paraderetning nr 17-30
Venstre side I paraderetning nr 57-74
Lilla sone:
Høyre side i paraderetning nr 31-47
Venstre side I paraderetning nr 75-92
Grønn sone:
Høyre side i paraderetning nr 119-127
Venstre side I paraderetning nr 93-109
Rosa sone:
Høyre side i paraderetning nr 128-138
Venstre side I paraderetning nr 110-118

Paraderuten: 

Deltakerinfo

  • 11:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for alle bidrag med kjøretøy
  • 12:00 – Oppstilling på Grønlandsleiret for resterende deltakere.
  • 13:00 – Paradeavgang fra Grønlandsleiret.

Publikumsinformasjon

Se paradereglementet her. 

Paraden består av flere tunge kjøretøy og mange mennesker som skal komme seg gjennom ruta. Vi oppfordrer derfor publikum til å holde god avstand i svinger, da kjøretøy som kjent trenger god svingradius. Samtidig vil det gi bedre utsikt for samtlige dersom en velger å holde litt avstand.

Vi oppfordrer folk til å plassere seg i områder av paraderuta der det er stort og åpent rundt, f.eks. på Grønland torg og bortover mot Stenersgata, ved Biskop Gunerius´ gate og opp mot Kirkeristen, samt ved Stortorvet og oppover i Grensen.

Frivillige fra Oslo Pride vil gå langs paraden og korrigere publikum dersom vi syns det er nødvendig. Vi håper dette blir respektert og forstått av publikum underveis i paraden.

I år vil det være markerte soner i paraden der publikum kan “hoppe inn” i toget. Dette kommer det mer info om senere.