Oslo Pride tar ny form i 2020
Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
19. juni – 28. juni 2020

Pride Parade

Paraden er det store høydepunktet under Oslo Pride og er ett av de mest synlige arrangementene i Oslo i løpet av året. Bli med og vis frem mangfoldet!

pride parade illustrasjon

Paraden er solidaritet med alle de som ikke kan gå, en politisk markering av mangfoldet som Oslo Pride representerer, og en feiring. Den består av frivillige bidrag med musikk, kostymer, engasjement og kjærlighet. I paraden skal alle føle seg velkommen, trygge og som del av en familie som støtter hverandre.

For privatpersoner/mindre grupper er det ikke nødvendig å melde seg på Paraden i forkant. Vi anbefaler likevel å følge med på Facebook eventet og nettsidene når endelig rekkefølge blir lagt ut, slik at en da kan bestemme seg for hvilken parole man ønsker å gå under.

2019 paraden


50.000 gikk i den største Oslo Pride paraden noensinne. 275.000 mennesker heiet paraden frem gjennom Oslos gater.

- Jeg har aldri opplevd lignende trykk i Oslo sentrum, sier en strålende fornøyd festivalsjef i Oslo Pride, Fredrik Dreyer.

Med 300 frivillige i ryggen har han sørget for en av årets virkelig største folkefester og et høydepunkt for alle som er opptatt av mangfold, likestilling og kjærlighet.

- Det er så utrolig flott og rørende at så mange velger å vise sin støtte ved å dele denne fantastiske dagen med oss, fortsetter Dreyer.

Oslo Pride er en ikke-kommersiell og frivillig drevet festival. Rundt 300 frivillige har stått på dag og natt under festivalens 10 dager.

- Vi er utrolig stolte av våre frivillige som er med på å skape en åpen, inkluderende og gratis festival. Det vet vi er viktig for alle de titusenvis av menneskene som kommer til oss. En dag håper vi at alle skeive føler den samme tryggheten som de føler under våre arrangementer også ellers i hverdagen, sier Dreyer.

Påmelding til paraden er nå stengt

Ved påmelding MÅ man være kjent med og akseptere paradereglementet aksepteres.

For spørsmål kontakt paradeansvarlig, Gry Anh Holme på [email protected].

For bedrifter:

Oslo Pride er en ikke-kommersiell festival og drives fullstendig av frivillige. Det er stadig en utfordring å evaluere påmeldte bidrag på en tilfredstillende måte, slik at paraden er tro mot sitt opprinnelige formål: en protestmarsj som krever at samfunnet jobber med å inkludere alle mennesker.

I år har vi introdusert et viktig element som har til hensikt å heve arbeidet i den skeive bevegelsen. Slike aktører skal bidra med en pengegave på 25 000 kroner for å støtte bevegelsen.

Dette betyr at markedsføring som en bedrift får gjennom et bidrag (være seg eksponering, promotering av arbeidsmiljø, e.l) og som er sponset eller initiert av bedriften, vil bli regnet som et kommersielt bidrag. Pengene som Oslo Pride mottar, går tilbake til bevegelsen i form av en tryggere festival og stønad til det skeive miljøet, i tillegg til å sikre en bærekraftig utvikling av Oslo Pride.

Ønsker du at din bedrift skal delta i paraden ta kontakt med kommunikasjons- og markedssjef, Eliane Wergeland på [email protected]