Oslo Pride LogoOslo Pride Logo
14. juni – 23. juni 2019

Pride Parade

Paraden er det store høydepunktet under Oslo Pride og er ett av de mest synlige arrangementene i Oslo i løpet av året. Bli med og vis frem mangfoldet!

pride parade illustrasjon

Åpne kart over årets paraderute som interaktivt kart (Ekstern lenke til Google Maps).

OBS: Rekkefølgen på paraden kommer på nettsiden og på Facebook 20/06.

I 2018, etter ni dager med Pride og nesten 200 ulike arrangementer i hele Oslo, samlet paraden utrolige 45 000 deltakere og 250 000 tilskuere. I år er paraden på lørdag 22. juni. Den starter klokken 13.00 på Grønland i Oslo og avsluttes i Pride Park et par timer senere.

Paraden er solidaritet med alle de som ikke kan gå, en politisk markering av mangfoldet som Oslo Pride representerer, og en feiring. Den består av frivillige bidrag med musikk, kostymer, engasjement og kjærlighet. I paraden skal alle føle seg velkommen, trygge og som del av en familie som støtter hverandre.

For privatpersoner/mindre grupper er det ikke nødvendig å melde seg på Paraden i forkant. Vi anbefaler likevel å følge med på Facebook eventet og nettsidene når endelig rekkefølge blir lagt ut, slik at en da kan bestemme seg for hvilken parole man ønsker å gå under.

Påmelding til paraden er nå stengt

Ved påmelding MÅ man være kjent med og akseptere paradereglementet aksepteres.

For spørsmål kontakt paradeansvarlig, Gry Anh Holme på [email protected].

For bedrifter:

Oslo Pride er en ikke-kommersiell festival og drives fullstendig av frivillige. Det er stadig en utfordring å evaluere påmeldte bidrag på en tilfredstillende måte, slik at paraden er tro mot sitt opprinnelige formål: en protestmarsj som krever at samfunnet jobber med å inkludere alle mennesker.

I år har vi introdusert et viktig element som har til hensikt å heve arbeidet i den skeive bevegelsen. Slike aktører skal bidra med en pengegave på 25 000 kroner for å støtte bevegelsen.

Dette betyr at markedsføring som en bedrift får gjennom et bidrag (være seg eksponering, promotering av arbeidsmiljø, e.l) og som er sponset eller initiert av bedriften, vil bli regnet som et kommersielt bidrag. Pengene som Oslo Pride mottar, går tilbake til bevegelsen i form av en tryggere festival og stønad til det skeive miljøet, i tillegg til å sikre en bærekraftig utvikling av Oslo Pride.

Ønsker du at din bedrift skal delta i paraden ta kontakt med kommunikasjons- og markedssjef, Thomas André Syvertsen på [email protected].

Årets parade

Oppmøte er på krysset Grønlandsleiret-Platous gate.

Oppmøtetid

  • Kjøretøy 11:00
  • Folk 12:00

Paraden er planlagt å starte klokken 13.00 på Grønland i Oslo og avsluttes i Pride Park et par timer senere. Vi anbefaler alle å ha gått på do før de møter opp, da Oslo Pride ikke har toaletter tilgjengelig på Grønland. Det er også lurt å ta med en flaske vann, da det tradisjonelt har vært mye sol under paraden.

Om noen er i følge med små barn vil vi gjøre oppmerksomme på at det er mange mennesker og kjøretøy i paraden. Pass godt på hverandre og avtal møtested om dere skulle komme bort fra hverandre.

Vi ønsker alle en fin feiring under Oslo Pride 2019!
Ønsker du å bidra til Oslo Pride Parade kan du melde inn ditt bidrag på oslopride.no.